NASZA STOŁÓWKA
Przygotowując posiłek obiadowy, planujemy urozmaicone jadłospisy stosownie do pory roku i sezonowości produktów. Nasze potrawy przyrządzamy głównie poprzez gotowanie na parze lub w wodzie. Duszenie, pieczenie i zapiekanie odbywa się w piecu parowo – konwekcyjnym, co pozwala na zachowanie dużych wartości odżywczych.
W celu uatrakcyjnienia smaku, zapachu i wyglądu dań, skracamy czas obróbki cieplnej co zapobiega utracie witamin i składników mineralnych w produktach.
Posiłki zawierają duże ilości surowych warzyw oraz owoców jako deser. Ponadto w tygodniowej diecie zawsze znajdują się produkty zbożowe z pełnego przemiału takie jak kasze i makarony, również świeże ryby i chude mięso oraz jogurty naturalne i warzywa strączkowe.
Dokładamy wszelkich starań aby dzieci i młodzież korzystająca z naszych posiłków była zadowolona i z uśmiechem wracała na kolejny obiad.
Zachęcamy do spożywania naszych potraw.